به گزارش روابط عمومی فرمانداری ابرکوه؛ اولین جلسه کمیسیون پیشگیری و مقابله با سرقت شهرستان ابرکوه به ریاست محمد کاظمی نسب فرماندارابرکوه  و با حضور برخی روسای دستگاه های اجرایی، دادستان، فرمانده نیروی انتظامی برگزار شد.

محمد کاظمی نسب در ابتدای این جلسه به اجرای طرح امنیتی جلوگیری از سرقت در استان اشاره کرد و گفت: علی رغم اقدامات شایسته ای که در این راستا صورت گرفته است، باز هم در استان شاهد آمار سرقت هستیم که ضرورت تشکیل کمیسیون پیشگیری از سرقت بیش از پیش احساس می شود.

در ادامه فرمانده نیروی انتظامی اذعان کرد: با توجه به اینکه پیشگیری کیفری به تنهایی برای جلوگیری از جرم سرقت کافی نبوده و بعضا موجب زندانی شدن افراد و تبعات دیگری برای جامعه و حتی تحمیل هزینه بر دولت می شود، نیاز است که پیشگیری اجتماعی در دستور کار دستگاه های مربوطه و متولیان امر قرار گیرد.

سرهنگ سعید زینلی خاطرنشان کرد: در شهرستان ابرکوه سرقت اماکن (خانه باغ ها و ساختمان های نیمه تمام)، سرقت احشام، سرقت در معابر، سرقت موتور سیکلت و سرقت از منازل بیشترین آمار را به خود اختصاص می هد که نیاز است در این زمینه، دستگاه هایی همچون شهرداری، نظام مهندسی، میراث فرهنگی، اداره برق و ... جهت افزایش سطح امنیت شهری اقدامات لازم را انجام دهند.

سپس دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه، ابراز کرد: در شهرستان سرقت هایی از نوع حدی، مسلحانه و توأم با آزار و اذیت وجود ندارد و تمام سرقت هایی که گزارش می شود، سرقت های ساده است.

میثم رنجبر تأکید کرد: 80 درصد از سارقین اعتیاد به مواد مخدر داشته و بیکار هستند و فقط برای رفع نیاز پول مواد، مرتکب سرقت می شود. 20 درصد از سارقین نیز در سنین کودکی یا نوجوانی اقدام به سرقت می کنند که غالبا یا پدر آنها به جرم سرقت در زندان است که مجبور می شوند برای تأمین زندگی دزدید کنند و یا از اطرافیان خود سرقت را یاد می گیرند.

رنجبر یادآور شد: 90 درصد سرقت هایی که در ابرکوه انجام می شود مباشرتی بوده؛ یعنی یک نفر به دلایل مختلف اقدام به سرقت می کند و پای هیچ باند و گروهی در کار نیست و نوع سرقت ها به ترتیب خانه باغ ها و ساختمان های نیمه ساخته، احشام، موتور سیکلت و منازل مسکونی است.

در خاتمه فرماندار ابرکوه موارد ذیل را به عنوان مصوبات جلسه مطرح و تأکید کرد این مصوبات به منزله مصوبات شورای تأمین بوده و از سوی دستگاه های مربوطه لازم الاجرا خواهد بود:

1-نهایتا در نیمه اول سال جاری تمام روستاهای دارای دهیاری در بخش های مرکزی و بهمن باید مجهز شوند به دوربین مدار بسته (ترجیحا پلاک خوان و دید در شب داشته باشد).

2- ایجاد فضای مناسب جهت پارک و نگهداری وسایل نقلیه در مقابل پارک ها و پاساژ ها و ...

3- ایجاد فضای مناسب جهت سرگرمی جوانان در روستاها.

4- ساماندهی ضایعاتی ها و نظارت بر آنها .

5- در اختیار قرار دادن مکان مناسب برای نصب بنر و پوستر .

6- ملزم نمودن صاحبان منازل به رعایت حفاظت فیزیکی قبل از پایان کار (در شورای مسکن تصویب شود).

7- پیگیری و شناسایی اراضی و ساختمان های ناتمام یا در معرض تخریب  که مستعد ارتکاب جرم (توسط حراست دستگاه ها).

8-اختصاص محلی جهت استقرار ضایعات فروشی ها و خرید و فروش اجناس دست دوم .

9- نصب دوربین برای فروشگاه های بزرگ و پاساژها و اداره ها.

10- برگزاری دوره اموزشی پیشگیری از وقع جرم قبل از صدور پروانه.

11- تأمین روشنایی مناسب معابر و کوچه ها در سطح شهر با همکاری شهرداری و شرکت توزیع برق.