به گزارش روابط عمومی فرمانداری ابرکوه؛ محمد کاظمی نسب فرماندار ابرکوه، در نشست خبر با اصحاب رسانه شهرستان در رابطه با وقوع سیل در روستای فیروزآباد اظهار کرد: مالکان مزارع کشاورزی بالادست منطقه به صورت سنتی بندهایی را هم به منظور حافظت از باغات و هم حبس شدن آب و منتفع شدن چاه‌های کشاورزی خود ایجاد کرده بودند که در برخی موارد به آنان تذکر داده شده است.

فرماندار ابرکوه افزود: در رابطه با تخلفات صورت گرفته دستگاه ناظر طبیعتاً آب منطقه‌ای است و گزارشات متعدد نشان می هد که بازدیدهایی انجام داده و به متخلفان اخطار داده شده است. در حال حاضر منتظر دریافت گزارش تاریخ آخرین بازدید آب منطقه‌ای هستیم تا عاملین اصلی مشخص شوند که پس از شناسایی، از سوی سیستم دولتی و همچنین دادستانی پرونده قضایی تشکیل و کیفرخواست صادر می‌شود. 

کاظمی نسب در رابطه با خسارت‌های برآورد شده اولیه، اذعان کرد: تاکنون در بررسی‌های اولیه بیش از 50 میلیارد تومان خسارت در بخش‌های مختلف (25 میلیارد کشاورزی، 5 میلیارد آب و فاضلاب، یک میلیارد گاز، 10 میلیارد راه و جاده، 7 و نیم میلیارد تأسیسات و معابر شهری، 5 میلیارد میراث فرهنگی) برآورد شده است که قطعاً این اعداد واقعی نیست و در روزهای آینده شاهد خسارت‌های بیشتری خواهیم بود.

رئیس ستاد مدیریت بحران فرمانداری با بیان اینکه بارندگی اخیر یکی از بی‌سابقه‌ترین سیلاب‌ها در سه دهه گذشته را به سمت شهرستان ابرکوه روانه کرد، افزود: تقریباً 23 بند کنترلی آب در حوزه منابع طبیعی و آب منطقه‌ای شهرستان وجود دارد که ظرفیت83 درصد آن‌ها تکمیل شده و فقط بند رحیم‌آباد یک‌سوم آن تکمیل شده است. لذا شیر تخلیه بندها به‌طور استاندار بازشده تا آمادگی ذخیره آب در بارندگی‌های آتی را داشته باشد.

وی از اجرای سه طرح بزرگ کنترل آب در ورودی شهرستان طی سال گذشته خبر داد و گفت: احداث چهار آبگیر با ظرفیت تقریبی صد هزار مترمکعب، اجرای طرح کنترل نزولات جوی در حدود 2500 هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی غرب و اجرای طرح کنترل هرزآب‌ها که در مجموع از ورود 550 هزار مترمکعب به شهر جلوگیری کرده است. 

کاظمی نسب با تأکید بر اینکه ستاد مدیریت بحران برنامه‌های لازم در مقابله با سیلاب را انجام داده است، اضافه کرد: برخی آب‌گرفتگی‌ها نیز مربوط به مشکلات زیرساخت‌های توسعه و عمران شهری و روستایی و ساخت‌وسازهای  غیر استاندار بوده از حدود دو دهه گذشته و در سال‌های خشک‌سالی انجام و موجب انحراف غیراستاندارد مسیل شده است. لذا باید تصمیمات کارشناسانه برای رفع تصرفات اتخاذ شود.

وی یادآور شد: در راستای کاهش آلام آسیب دیدگان در حوزه مسکن برای احداث خانه‌هایی که به کلی تخریب شده‌اند در شهر 50 میلیون و در روستا40 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه 15 ساله، در حوزه احداث 12 میلیون تومان وام‌های بلاعوض در شهر و 10 میلیون در روستا، در حوزه خانه‌های تعمیری 15 میلیون وام شهری و روستایی هفت‌ساله و 5 میلیون وام بلاعوض تعمیری پرداخت می‌شود. 

فرماندار ابرکوه در رابطه با جانمایی خانه‌های طرح اقدام ملی مسکن که گفته می‌شود در مسیل قرار دارد، تصریح کرد: به‌طور کلی شهرستان ابرکوه در مسیر سیلاب‌ها قرار دارد و نمی‌توان گفت کدام نقطه از شهر از ورود سیلاب در امان است. ضمن اینکه جانمایی طرح نامبرده نیز بر اساس مطالعات مسکن و شهرسازی و مجوزهای صادر شده از سوی آب منطقه‌ای و منابع طبیعی انجام شده است. لذا اگر کلیه طرح‌های کنترل سیلاب‌ها(مانند مسکن مهر) به‌درستی انجام شود با مشکل مواجه نخواهد شد.

کاظمی نسب در رابطه با ساخت‌وسازهای غیرمجاز در بلوار ابوریحان اذعان کرد: در این بلوار ساخت‌وسازها متوقف شده و پرونده برخی متخلفان در جریان رسیدگی‌های قضایی است. ضمن اینکه تاکنون بیش از 80 پرونده برای ساخت‌وسازهای غیرمجاز در نقاط مختلف به جریان افتاده است.

وی یادآور شد: یکی از اشتباهات اخیر در ساخت‌وسازها مربوط به خیابان فردوسی است که در این منطقه نیز مسیر آب مسدود و به بحران تبدیل شده است. شهرداری مکلف است پس از عبور از این بحران و در اولین فرصت نسبت به اصلاح مسیر آب اقدام نماید که حداقل سه ماه زمان برای انجام طرح‌های مطالعاتی و تهیه پلان نیاز دارد.

این مقام مسئول در رابطه با آخرین وضعیت آسیب دیدگان از سیل گفت: طبق آمار نهایی تعداد خانه‌های غیرقابل‌سکونت 15 مورد است که برخی اماکن عمومی مانند حسینیه، مدرسه و چند واحد دولتی نیز در شهر برای آنان تجهیز شده است تا مقدمات اسکان موقت طولانی‌تری برای آنان فراهم شود.