سرپرست استانداری یزد در دومین مجمع سالیانه سلامت شهرستان اردکان
 دومین مجمع سالیانهٔ سلامت شهرستان اردکان صبح امروز با حضور سرپرست استانداری یزد، نمایندهٔ مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار، رئیس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در فرمانداری اردکان برگزار شد.

 

سرپرست استانداری یزد در این جلسه با اشاره به تشکیل مجمع سلامت در استان و شهرستان‌ها، اهتمام و جدّیت استانداری در این موضوع را به منظور پرکردن خلأ حوزه سلامت شهرستان‌ها و نیز ابلاغ مشترک وزارت بهداشت و وزارت کشور عنوان کرد.

 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری اردکان، محمّدعلی طالبی با بیان این‌که استان یزد ازلحاظ داشتن شاخص‌های سلامت از رتبهٔ خوبی در کشور برخوردار است؛ افزود: فعالیت مناسب دانشگاه علوم پزشکی در تعامل با استانداری و سایر دستگاه‌های مرتبط و حضور پزشکان متخصّص و شاخص باعث شده تا استان یزد یک استان بیمارپذیر از سایر نقاط کشور باشد.

 

وی اجتماعی‌کردن سلامت و مشارکت‌دهی آحاد مردم در مسئلهٔ بهداشت و سلامت را یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر عنوان کرد و بیان داشت: معضلاتی مانند آلودگی هوا و مباحث محیط‌زیستی، کم‌تحرّکی مردم و بعضاً فرهنگ نادرست مصرف مواد غذایی نظیر رتبهٔ بالای استان در مصرف قند و فست‌فودها، تهدیدهای بزرگ حوزه سلامت استان به شمار می‌رود.

 

طالبی، راه‌حل رفع این تهدیدها را تشکیل مجامع سلامت استانی و شهرستانی و به‌کارگیری همهٔ ظرفیت‌های استان برای پرداختن به موضوع سلامت دانست و گفت: مجمع سلامت، یک مکانیسم مشارکتی برای اجتماعی‌کردن سلامت و به خدمت گرفتن همهٔ ظرفیت‌ها اعمّ از نهادهای دولتی و خصوصی و به‌ویژه عموم مردم است.

 

وی هدف اصلی و فلسفهٔ وجودی مجمع سلامت را تحقّق سلامت به مفهوم عام کلمه نظیر تندرستی جسمی، ورزش و دیگر مقولات در این حوزه عنوان کرد و افزود: تجربهٔ بسیار خوبی در تشکیل مجامع سلامت استان یزد به دست آمده و کاستی‌های موجود در حوزه اجتماعی و فرهنگی وزارت بهداشت مرتفع شده است.

 

فرماندار اردکان نیز در این نشست با اشاره به تحوّلات اخیر شهرستان اظهار داشت: داشتن بالاترین نرخ رشد جمعیّت کشوری در اردکان، نیاز به ارتقای زیرساخت‌های مختلف ازجمله بهداشت و درمان و مراکز درمانی را به‌وجود آورده است.

 

هادی مقیمی توسعهٔ بیمارستان ضیایی و ساخت بخش‌های مختلف در کنار اجرای موفّق طرح تحوّل نظام سلامت را از اقدامات مفید در حوزهٔ بهداشت و درمان عنوان کرد و افزود: مشکل دستگاه ماموگرافی، MRI و نیروی متخصّص برای بخش رادیولوژی نیز مرتفع شده است.

 

رئیس شورای سلامت شهرستان اردکان تصریح کرد: بهداشت یکی از اولویّت‌های اساسی کشورهای توسعه‌یافته است و باید با اجتماعی‌کردن این مقوله، شاهد رشد و ترقّی هرچه بیش‌تر این حوزه باشیم.

 

وی اظهار داشت: در همین راستا و با توجه به نگاه ویژهٔ دولت، اوّلین کانون سلامت محلّات در شریف‌آباد ایجاد شده و احداث کانون‌های مشابه مردمی نیز در دستور کار مجمع سلامت است.

 

مقیمی توجّه ویژه متولّیان بهداشت و درمان به مسئلهٔ شیوع دیابت و مصرف شیرینی در استان را خواستار شد و بیان داشت: تکمیل دانشکدهٔ طبّ ایرانی اردکان نیازمند همکاری بیش‌تر و نگاه ویژهٔ دانشگاه علوم پزشکی یزد است.