آداب و سنن

یکی از خوردنی های مورد علاقۀ اهالی آباده و ابرکوه  در روزها برفی  « برف دوشاب » یا « برف شیره » است .به طوری که اگر برف نبارد برای آوردن برف به ارتفاعات اقلید می روند تا ضمن برف بازی از این هدیۀ طبیعت هم برخوردار شوند ! مادر بزرگ های  قدیمی   می گفتنداگر کسی برف دوشاب بخورد تا سال دیکر مریض نمی شود و سرما نمی خورد ! بعضی ها هم می گفتند  برف اول و دوم را نباید خورد برف سوم مناسب تر است. شاید می خواستند از برف خوردن بچه ها جلو گیری کنند  تا در اثر رفتن به میان برف و تماس با برف سینه پهلو نکنندو یا شاید نکتۀ بهداشتی نهفته در آن را دریافته بودند .زیرا برف اول آلودگی ها و گرد و خاک هوا را به همرا ه دارد . اما امروزه که هر ده دوازده سالی یکبار برف می بارد دیگر نمی توان  ریسک کرد و بارش اول را از دست داد . از حرف قدیمی ها که بگذریم آیا این خوردنی واقعاً خواص داروئی دارد؟
فواید :
۱ -  خوردن برفی که از آسمان می بارد دارای ازت فراوان می باشد که باعث ضد عفونی کردن دهان و گلو و دستگاه گوارش می شود . شاهد این ادعا حبوباتی هستند که با آب باران و برف رشد می کنند .این حبوبات در مقابل آفات گیاهی مقاومت بیشتری دارند و بعد از برداشت هم کمتر خراب می شوند . پس خوردن برف می تواند به سلامت بدن کمک فراوانی بکند .
حتی می توان برف ها را آب کرد و در ظرف های در بسته برای مصارف سالانه نگه داری و ذخیره نمود.
۲ – « دوشاب » یا شیره که آب انگور پخته شده و غلیظ شده است ، نیز دارای مواد قندی( گلوکز) فراوانی می باشد (به  بیماران دیابتی توصیه نمی شود ) که در روزهای سرد برفی باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن و گرمای بدن می شود و از این طریق مقاومت بدن در برابر سرما بالا می رود
استاد جمشید خدادادی نویسندۀ کتاب « پانزده روز تا سلامتی » و دارندۀ چند دیپلم افتخار در علم تغذیه نیز به همین فواید آب باران و برف در کتابش اشاره کرده است