به گزارش روابط عمومی فرمانداری ابرکوه؛ اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ابرکوه با حضور حجت الاسلام علیرضا نجیمی مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی استان، کاظم شاملو رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی یزد، محمد کاظمی نسب فرماندار ابرکوه، حجت الاسلام حیسنی امام جمعه ابرکوه و جمعی از مسئولین در فرمانداری برگزار شد.

حجت‌الاسلام علیرضا نجیمی در اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ابرکوه گفت: اصحاب رسانه و فعالان حوزه مجازی بهترین دیده‌بان‌ها برای رصد گره‌ها و مشکلات استان هستند که می‌توان از پتانسیل و ظرفیت این قشر فعال جامعه به بهترین شکل در مسیر پیشرفت و توسعه و همچنین اولویت‌بندی امور دینی و مذهبی بهره‌مند شد.

مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان یزد، ابراز کرد: مدیران در جایگاه شهرستانی و استانی باید فارغ از هر سلیقه و دیدگاه در جهت اجرای وظایف خود با همدلی و وفاق در کنار یکدیگر قرار گرفته و در راستای اهداف مجموعه تحت مدیریت خود تلاش کنند.

نجیمی پیرامون اهمیت رسانه اذعان کرد: زمانی که قانونی در حوزه فرهنگ‌سازی و سلامتی مردم تبیین و تشریح می‌شود و آسیب‌هایی که برای خانواده‌ها دارد به صورت سمعی و بصیری به آنان نمایش داده شود، قطعاً اثرگذاری بیشتری نسبت به اعمال همان قانون دارد.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا سازمان تبلیغات اسلامی در نظر دارد از ظرفیت انواع مختلف رسانه و فضای مجازی در حوزه پیشبرد  مسائل دینی بهره گیرد که در این راستا از هر شهرستان خواسته شده است که در اداره خود یک استودیو کوچک جهت تولید محتوا راه‌اندازی کنند.

این مسئول ادامه داد: تولید و ارائه محتوا به مناسبت‌های ملی و مذهبی از طریق آموزش به افراد، تربیت مجری کارشناس روحانی برای برنامه‌های صداوسیما، ایجاد بانک صدای ماندگار از فرهیختگان یزدی، زمینه‌سازی حضور طلاب و روحانیون در عرصه فعالیت‌های بین‌المللی و تربیت کارشناس ویژه مناسبت‌های ملی و مذهبی از جمله برنامه‌هایی است که تبلیغات اسلامی در دستور کار خود دارد.

فرماندار ابرکوه با بیان اینکه فرهنگ، ریشه درخت جامعه است اظهار کرد: انسان به‌عنوان محور اساسی توسعه در همه جوامع  و فرهنگ نیز به‌عنوان یکی از عوامل توسعه در همه ابعاد باید مدنظر قرار گرفته و توسط نهادهای متولی امر بالنده شود. 

محمد کاظمی نسب تأکید کرد: اگر ما در بخشی از شاکله فرهنگی و دستگاه‌های فرهنگ‌ساز دچار نگرانی هستیم، به  دلیل تقابل با یک فرهنگ مسلط، پر هیاهو، پر زرق‌وبرق و پر توانی است که در مقابل ما کار می‌کند.

وی تصریح کرد: همه دستگاه‌های فرهنگی در بخش‌های مختلف به سهم خود تلاش می‌کنند تحت رهبری ولی امر مسلمین اقدامات مدون شده خوبی در دستگاه‌های فرهنگی انجام شود؛ اما اگر نارضایتی وجود دارد به این دلیل است که طبیعتاً جبهه مقابل بسیار پرتوان و دارای تکنولوژی و ثروت بوده و نظام اسلامی را به‌عنوان بزرگ‌ترین دشمن خود تصور می‌کند که با تمام قوا وارد میدان شده است.

کاظمی نسب به بخشی از مشکلات و سختی‌های کار خبرنگاران اشاره کرد و یادآور شد:  رویکرد رسانه‌ها برای اطلاع‌رسانی رویکرد مناسبی نیست و خبرنگاران در شهرستان با مشقات فراوانی روبه‌رو هستند. هم پایبند به رسالت اصلی خود بوده و هم بایستی مسائل مربوط به معیشت خود را مدیریت کنند که بسیار سخت بوده و خبرنگاران را با چالش مواجه می‌کند.

مقام عالی دولت در ابرکوه تصریح کرد: در وضعیت عادی خبرنگاران به رسالت خود عمل می‌کنند؛ اما در برخی مواقع نیاز است که خبرنگار به منظور اطلاع‌رسانی و هدایت افکار عمومی به صورت حرفه‌ای و کامل، وقت و انرژی صرف کند که با توجه به شرایط کاری و معیشتی حاکم بر زندگی آنان، چنین انتظاری بیهوده است.

در ادامه حجت‌الاسلام سید ابراهیم حسینی گفت: از گذشته تاکنون رسانه را ابزاری در جهت اطلاع‌رسانی و نشر خبر تعریف می‌کردند؛ اما امروز پی بردیم که رسانه علاوه بر نشر خبر، ابزاری در جهت نشر فرهنگ است.

امام‌جمعه ابرکوه اذعان کرد: فرهنگ بیگانه، فساد، ابتذال، رذالت و شیطنت با استفاده از ابزار رسانه جایگاه کاذب خود را باز می‌کند و سایه سیاه خودش را بر سر جوامع بشری گسترش می‌دهد. لذا می‌توان همین نقش توسعه آفرینی را برای رسانه در بخش فرهنگ دینی نیز متصور شد.

حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: فرهنگ دینی باید در دو بخش تقابل با فرهنگ بی‌دینی و ترویج ارزش‌های متعالی فرهنگ دینی، با استفاده از ابزار رسانه کارآفرینی داشته باشد. بر همین اساس رسانه قدرتمندترین ابزار در جهت نشر و ترویج سرفصل‌های احیا بخش و عزت‌آفرین فرهنگ دینی است.

وی ادامه داد: رصد کردن شرایط و مقتضیات زمان که یکی از بارزترین آن‌ها بهره‌مندی از فضای مجازی است، باید توسط رسانه‌ها مدنظر قرار گیرد؛ چراکه فضای مجازی در دنیا حرف اول را می‌زند که هم تریبونی برای نشر اباطیل و هم منبری برای ترویج حقایق، شعائر و ارزش‌ها و معیارهای متعالی انسانی است.

رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان یزد نیز گفت: توسعه سه رکن اصلی دارد که منابع طبیعی، سرمایه و منابع انسانی هستند و در این میان اهمیت نیروی انسانی توسعه یافته و توانمند بیش از دو مقوله دیگر است.

کاظم شاملو افزود: منابع انسانی و فرهنگی غنی ایران در دوره های مختلف بحرانی مانند انقلاب، دفاع مقدس، مدیریت کرونا کشور را حفظ کرده و برای رفع مشکلات اقتصادی نیز این دو مقوله می تواند اثرگذار باشد.

شاملو یادآور شد: استان یزد با وجود ظرفیت های ممتاز در زمینه گردشگری و قرار گرفتن در کانون جغرافیای ایران در جذب گردشگر در مقایسه با استان های همجوار گردشگری مانند اصفهان و فارس توفیق کمتری داشته که با تمرکز بیشتر روی این حوزه و استفاده از ظرفیت های اطلاع رسانی می توان بخشی از مشکلات استان در زمینه ایجاد اشتغال را رفع کرد.