به گزارش روابط عمومی فرمانداری ابرکوه ، عصر پنجشنبه با حضور مجید جوادیان زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ، محمد کاظمی نسب فرماندار ابرکوه ، معاون سیاسی فرماندار ، بخشدار مرکزی و جمعی از مدیران و مسئولین، جلسه ستاد هماهنگی برنامه های پایتخت کتاب ایران در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد .

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت:مجاهدت فرهنگی و هنری در شهرستان با همه کمبودها قابل ستایش است و ابرکوه نگین فرهنگ و هنر کویر می توان نام نهاد.

مجید جوادیان زاده افزود: بحث پایتخت کتاب یکی از طرح هایی است که چند سال است در کشور شکل گرفته و موجب رقابت در حوزه فرهنگ و کتاب شده و شهر بزرگ را با معیار انسان های بزرگ آن شهر می سنجند و آنها هستند که باعث می شوند شهری بزرگ باشد و یا نباشد پس شاخص ها و معیارها تغییر کرده است. فرهنگ از جمله حوزه هایی است که موجب بزرگی و غنای شهرها می شود و اکثر شهرهای دنیا در پی کسب برندهای فرهنگی هستند.

وی خاطرنشان کرد:ما الان استانی هستیم که ادعا می کنیم در عرصه جهانی شدن و معادلات جهانی با توجه به ذخایر فرهنگی که در پی قرن ها انباشته شده است از ظرفیت‌های زیادی برای کسب عناوین بین المللی برخوردار است.

جوادیان زاده تصریح کرد:در بین خیلی از شهرها که علاقمند به پایتخت کتاب بودند ، ابرکوه به 20 شهر برتر رسید. طی بررسی های انجام شده تقریبا یکی از بهترین شهرستان هایی که بعد از یزد ظرفیت پایتخت کتاب ایران را دارد ابرکوه است و تلاش داریم این نشان از یزد خارج نشود و در نگاه دیگر یزد به عنوان پایتخت کتاب جهان مطرح شود.

این مقام مسؤول اضافه کرد:باید با همگرایی به زیرساخت ها پرداخت و در کل استان با محوریت ابرکوه برای کارهای نرم افزاری که در رأس آن رسانه است ، بیشتر تلاش شود و افرادی که در فضای مجازی فعال هستند پیشتاز این حرکت هستند که باید یک بازنمایی گسترده از ظرفیت های پایتخت کتاب در ابرکوه و اراده مردم و مسوولین انجام شود .

وی اظهار داشت:با استفاده از ظرفیت گسترده فضای مجازی طرح های مربوط به پایتخت کتاب باید اجتماعی باشد و برای همه اقشار  از زندانی ها، معلولین، اقلیت های مذهبی و قومی، زنان خانه دار و ... باشد و نه مختص انسان های نخبه .

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت:قهرمانان کتاب و کتابخوانی بانوان هستند و هر افتخاری که کسب شده است بار اصلی آن بر دوش بانوان بوده است که باید نقش پیشتازی خود را در ابرکوه حفظ کنند و به دیگران خط بدهند .

جوادیان زاده یادآور شد : هنرمندان، ورزشکاران، روحانیت، پزشکان و قشرهای دیگر اجتماعی می توانند به عنوان سفیر کتاب و کتابخوانی این فرهنگ را در جامعه گسترش داد.

فرماندار ابرکوه هم گفت: سال گذشته این شهرستان جزء ۲۰ نامزد پایتخت کتاب ایران در بین بیش از ١۴٣٠ شهر کشور بود که در بین ۲۰ گزینه مطرح قرار گرفت.

محمد کاظمی نسب با بیان اینکه فرصت خوبی برای ارائه ظرفیت بالای فرهنگی شهرستان ابرکوه در حوزه کتاب و کتابخوانی وجود دارد، افزود: از طریق کتاب و گردشگری ، می توان تاریخ و تمدن ابرکوه را به سایر مردم ایران و جهان معرفی کرد.

وی تصریح کرد: همه اقشار، مسئولان و رسانه‌ها تلاش کنند با ارایه ایده‌های نوآوارانه زمینه انتخاب ابرکوه به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال آتی را فراهم سازند.

کاظمی نسب بابیان اینکه امسال یزد پایتخت کتاب ایران است و باید تلاش کنیم تا این عنوان از استان خارج نشود، اظهار امیدواری کرد با تلاش همه بخش‌ها در این زمینه این عنوان پس از یزد به ابرکوه برسد.

فرماندار ابرکوه همچنین از برگزاری نهمین کنگره ملی ۲ سالانه شعر کویر در ابرکوه خبرداد و افزود: این کنگره در نیمه دوم امسال با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد برگزار میشود که می تواند یکی از عوامل ارزیابی برای انتخاب پایتخت کتاب باشد.